Fotograf stavanger bryllup

Vi ønsker å gifte oss! Når bør vi ta kontakt?
I Norge er brylupsesongen på sitt høyeste fra mai til september. Og de mest populære datoene blir ofte bestilt over ett år på forhånd. Vi anbefaler derfor å bestille fotograf så snart dere har satt brylupsdatoen for å sikre at vi er ledige.

Må vi vite tidspunkt for vielsen før vi ringer?
Neida.Det viktigste er å ha satt en dato for vielsen. Vi reserverer dagen for dere uansett når vielsen starter.


Må jeg bestemme meg for fotograferingspakke når jeg bestiler?
Neida, det er ikke nødvendig, men som oftest vil brudepar allerede ha en idé på hvor mange timer de ønsker å ha med fotograf. Vi tilbyr også en gratis samtaleme med brudeparet hvor vi gir praktisk info og råd basert på akkurat deres arrangement og budsjett, slik at det blir lettere å velge en pakke.
Hva er forskjellen på de ulike pakkene?
Bryllupspakkene våre er basert på antall timer vi er til stede og fotograferer, samt også om dere skal ha album eller ikke.
Noen pakker inkluderer digitale filer til fritt personlig bruk. I tillegg til disse pakkene kan vi gi dere en skreddersydd løsning med en tilpasset antall timer, samt en pakkepris som inkluderer både bilder og album. Det å tilpasse antall timer til deres arrangement kan være meget lurt med tanke på å få dekket bryllupsdagen på en komplett måte. Vi kommer med råd under samtalen.


Hvordan bestiller vi time for samtalen?
 Når dere først tar kontakt med oss via mail eller tlf så får dere et forslag til tidspunkt for samtalen. Vi anbefale å ringe dersom time ikke passer, slik at vi enkelt kan finne et tidspunkt som passer. Vårt telefonnummer er 452 64 045.  

Hva skjer ved bryllupssamtalen? 
Det viktigste med bryllupssamtale er å bli kjent med hverandre og se om vi er en match. Vi mener at det er mye viktigere å velge en fotograf som dere liker personlig og stoler på, enn kun å gå etter laveste pris. Et bryllup er noe en har kun en gang i livet, og det er dessverre ikke mulig å gjenta fotografering i etterkant om noe går galt. Ved samtalen går vi gjennom deres planer og ønsker angående bryllupsdagen, og vi forklarer hvordan vi jobber og gir praktiske råd basert på erfaringen vår. Vi går også gjennom bryllupsavtalen, slik at dere vet nøyaktig hva dere kan forvente. Dere skal ikke signere den akkurat denne dagen - men får med dere en kopi hjem hvor dere får bestemme i fred og ro.


Og så sees vi kun ved bryllupet, eller? 
Neida, vi tar en planleggingstime 1-2 uker før bryllupet. Her går vi  gjennom alle detaljene slik som antall gjester, sted(er) for utefotografering, deres ønsker angående familiebilder, resepsjonen, frisør, osv.

Hvordan velger vi sted for brudeportrettene? 
Det perfekte stedet er en plass som betyr mye for dere som par, uavhengig av om det er det mest populære stedet i verden. I tillegg kommer vi også med forslag basert på vær, sessong og avstand fra vielsen og resepsjonen. Det er også lurt å gå gjennom bildene vi har på nettsida, da det kan gi mye inspirasjon. Men husk at dere må ikke bestemme noe før bryllupsdagen. Mye kan endre seg av både vær og andre praktiske ting, og vi er her for å gi råd og hjelpe til med valget.


Hva om det regner? 
Det er ikke noe uvanlig med regn i dette området, og mange av bildene på nettsiden er tatt i både regn og storm. Vi takler det fint og finner et tak eller tre som beskytter dere fra været og sikrer at det fortsatt blir fine bilder. Husk å ta med en god jakke / paraply til fotograferingen! Disse kommer ikke med på bildene, men er greie å ha når man flytter seg fra sted til sted. Det er ikke nødvendig å fryse for å ta utebilder... Vi tilbyr også studiofotografering, uten prisforskjell, for de som ønsker seg det. 

Jeg har lyst på å bli fotografert mens jeg og forlover gjør oss klare og er hos frisøren. 
Bilder av bruden som gjør seg klar til den store dagen er blitt populære også i Norge, og når man skal sette sammen et album blir disse  til en romantisk innledning.  Detaljer som brudens hår, make-up, sko, ringpute, kjole og slør kommer fram på disse bildene, samt det nære forholdet mellom bruden og forloveren eller bruden og mora.  
Her er noen tips til bruden: 1. Fotografen trenger ikke være til stedet før frisøren er nesten ferdig. Du vil ønske deg bilder av deg med perfekt hår, og frisøren skal  kun late somat han/hun fikser på det. Det same gjelder make-up. 2. Ønsker du et kjekt bilde av brudekjolen som henger klar og deg som ser på den,da er det viktig å ha på seg en fin hvit nattkjole eller morgenkåpe. Vår gamle gode pyjamas med Snoopy virker ikke så klassisk og romantisk …                        

Noe mer vi må huske denne dagen? 
Her er det noen tips i forhold til bryllupsdagen 
1. Spis noe rett før vielsen. Det er mye som skjer i løpet av bryllupsdagen  og alt for ofte kommer brudeparet sultne til alteret. Husk at det gårmange timer til før maten blir servert, og at sultne folk ser ikke topp ut på bilde. 
2. Om dere får lov til å kysse i kirka, «go for a Hollywood kiss» og tell til 10  mens dere kysser. Husk at det er ikke bare oss fotografer, men også alle de andre i kirka, som ønsker seg et bilde av det. Dette høres skummelt ut, men husk at det er den eneste gangen i livet at det er både akseptabelt og forventet at dere gjør det. 
3. Gruppebilder/familiebilder må tas rett etter vielsen før noen av de inviterte “forsvinner”. Alt fra bleieskift, telefonsamtaler, osv. kan være grunn til folk plutselig er borte akkurat når vi trenger dem.


Jeg har en overraskelse til ham, men den skal han ikke vite om. 
Overraskelser og konkurranser er en viktig del av bryllupet og klart at dere ønsker gode bilder av alle situasjoner. Derfor er det viktig at dere informerer oss om alt utenom det vanlige som skal skje i bryllupet. Om dette skal være en overraskelse og dere skal holde det hemmelig, så er det greit å ringe oss på 452 64 045 eller sende en e-post en gang dere er alene, så står vi klare når det skje

Kan barna / forlovere bli med på noen av brudeportrettene? Hvor mye ekstra koster det
Klart de kan, og det koster ikke noe ekstra. Vi tar betalt kun basert på antall timer vi er med dere og fotograferer. Det er kjekt om forlovere eller andre er med på noen av bildene for dette skaper større variasjon og mer interessante bilder. Barn er også velkommen til fotografering, og vi er ekstra glade for å ha dem med! Men husk at de har sine rutiner med søvn og mat, og at da er det greit at en voksen er med hele tiden og tar seg av dem. Besteforeldre og tanter er utmerket til akkurat det! Vi tar barna med på bildene når de er klar og i godt humør, og lar dem være i fred og sove/leke når de har behov for det.

Fotografering av vielsen 
Vielsen er høypunktet i et bryllup og dermed er det kjempeviktig å ha gode bilder akkurat av det. Alt som skjer ved vielsen skjer kun en gang og derfor er det lurt å ha med en erfaren fotograf som ikke stresser og som ikke går glipp av noe. Husk at fotografering i kirke og resepsjoner krever ekstra godt utstyr og kunskap, da dette som oftest er dårlig belyste steder som er vanskelige å takle for amatører. 

Fotografering ved resepsjonen / festen 
Resepsjonen er som regel meget dårlig belyst med tanke på å få bra bilder. Dette er meget utfordrende for den fotointeresserte vennen med et bra kamera som alle budepar har. I tillegg så kommer han til å stresse med bilder i stedet for å kose seg og delta i spill og feiring. Vi anbefaler derfor å vurdere fotografen til kaka er kuttet om dere ønsker bra bilder av festen.     
            

Er det bare du som kommer eller har du med deg noen? 
Alle bildene i et bryllup blir tatt hovedsakelig av Fotograf Verena Fuglestad. Ved lørdagsbryllup tar jeg alltid med meg en assistent. Assistenten hjelper til med lys og reflektor ved brudeportretter og familiebilder, tar bildene fra galleriet i kirka (de panoramabilder tatt ovenfra), tar bilder fra en annen vinkel ved brudefotograferingen og festen og har flere andre praktiske oppgaver gjennom hele bryllupet. Dette innebærer at vi kan ta bilder i kirka og resepsjonen uten å bevege oss for mye, som virker forstyrrende, og at dere får en mer komplett historie av bryllupsdagen.

 Om vi kjøper en pakke som inkluderer filer, får vi bildene i full oppløsning? 
Ja, bildene leveres ferdig redigerte og klare til print.

Fotograf Sandnes Bryllup

Hvor mange bilder er inkludert i en pakke? 
Informasjon om hvor mange bilder dere kan forvente i enhver pakke er oppgitt i prislista og dere finne den her.  Vi er mest opptatt av å tilby en komplett og variert registrering av byllupsdagen deres, og ønsker ikke slette bra bilder for at antallet skal stemme. 

Han er ikke flink til å smile på kommando...
 Det skal han ikke gjøre heller. Hele poenget med å ha med seg fotograf er at vi hjelper til gjennom hele prosessen. Fotograf Verena Fuglestad sitt hovedprinsipp er at hun skal ta naturlige, ekte bilder av bryllupet deres. På bildene ønsker jeg å vise deres personlighet og måten dere utrykker deres kjærlighet på. Smil på kommando faller ikke akkurat inn under den kategorien.


Jeg vet ikke hvordan jeg skal stå! Jeg liker ikke å bli tatt bilde av! 
Du må ikke tenke på det. Vi skal fortelle og vise hva dere skal gjøre. Fotografering blir morsomt og variert, og den vil passe inn i festen med mye godt humør. Alt skal skje på en naturlig og avslappet måte. Vi får stadig tilbakemelding fra våre brudepar at “Dette var gøy!” og “Er det gått  to timer allerede!?”

 Vi kommer kanskje å bestille album, men vi vet ikke ennå. 
Dette er ikke noe dere skal bestemme med en gang. Mange brudepar får penger i gave og priorriterer å kjøpe et album til minne om dagem. Dere skal få se på noen eksemplarer på visningstime. 
Vi anbefaler alle å prioritere et album. Det er et fysisk, elegant minne av dagen deres og har derfor stor verdi. Digitale bilder forsvinner alt for ofte i bunnen av skapet hvor de aldri blir sett på.

Fotograf sandnes bryllup

Får vi se albumet før det sendes til trykk? 
Så klart! Vi designer album og dere godkjenner det før det trykkes.
Lager dere takkekort? 
Ja, takkekort designes for hvert brudepar på same måte som album. Vi har flere eksempler i studio. 

Kan vi bestille forstørrelser, laminerte bilder og lerret også?
 Klart dere kan. Alt blir designet etter ønske og produsert av profesjonelle leverandører som tilbyr produkter av svært høy kvalitet.