fotograf stavanger ettårsbilde

Når skal vi bestille time? 
Mange velger å ta ettårsbildef sirka da barnet fyller året. Dette er ikke et must. Vi anbefaler å vente noen måneder til barnet kan gå selv. 

Hva får vi inkludert i prisen? 
Vi deler mellom fotografering og etterbestilling. Pris for fotografering inkluderer fotografering i studio eller ute, bruk av alle rekvisitta og visningstime. Bildene er ikke inkludert men etterbestilles ved visningstime. 

Fotograf sandnesettårsbilde

Jeg har fått tvillinger! Hvor mye ekstra må jeg betale? 
Ved tvillinger kommer det ekstra sats. Sjekk prislista for info. Timen værer også noe lengre 

Hvor lenge varer fotografering? 
Den varierer mellom 40-60 min til barnet viser tegn at han/hun er sliten.

 Opas! Ved fotografering er det forbudt å ta egne bilder, selv om det er meget lett gjort med en iPod eller mobiltelefon. Alle bildene skal tas av Fotograf Verena Fuglestad.

fotograf sandnes

Kan søsken og familie være med på fotografering?  
Jada, det er veldig hyggelig om alle vil være med. Husk at humøret til ettåringen lett blir påvirket av storesøskens. Så snakk om dette hjemme og forbered barna på hva de skal gjøre. Om de store vil være med på fotograferingen og vil bli tatt bilde av, blir også de små klar med en gang. Dersom de store er vanskelige og grinete, blir hele fotograferingen svært vanskelig. 

Koster det noe ekstra?
Neida, dette er inkludert i pris.​​​​​​​

Fotograf sandnes

Er det noe vi må ta hensyn til? 
Det er lurt å ta hensyn til barnets humør og sovevaner. Barnet bør være i best mulig form, derfor bør man velge et tidspunkt da han/hun har hvilt godt og er mett.  De fleste barn er mest opplagt tidlig på morgenen. Det er svært viktig at barnet er opplagt og i topp humør for da vil også bildene dere får vise dette og bli bedre. Så om tidspunktet Fotograf Verena Fuglestad forslår er når barnet pleier å hvile, kom gjerne med et annet forslag.
 Etter barnehagen er ikke et bra tidspunkt. Vi opplever at barna er slitne og at de har hatt nok for dagen. Vi vet at foreldre må på jobb, men vi anbefaler å bestille kl 8.00. Da kan man levere i barnehagen etterpå, og så reise på jobb og få bilder med store smil.


Hva slags klær skal barnet ha på seg? 
Ensfargede klær i lyse og nøytrale farger samt pastellfarger passer best til folk med hvit hud. Folk som er mørkere i huden kan godt ha på seg mer intense farger. Ullklær og klær med små mønster er også et kjekt alternativ. Store logoer, tekst og bilder bør du unngå. Det er viktig at klærne passer, det er ikke fint med for store klær. Om søsken og foreldre er med på bildet, er det ekstra fint at klærne passer godt sammen. Ikke kle dere identisk, dere er ikke et fotballag, men pass på at fargene på klærne ikke krasjer. Litt variasjon er bra. 

Hvor mange klesskift bør vi ta med oss? 
Ettåringen bør ha med seg 2-3 klesskift for å skape variasjon. Mange vil ha bilder med naken overkropp. Da er tutu-skjørt og bleiebukser et bra valg - men ikke det eneste alternativet. For søsken er det nok med 1-2 klesskift. 

Skal vi ta med oss noe mer? 
Vi har rekvisita i studio, men om du tar med egne ting, vil det skape mer personlige og ekte bilder av barnet. Ta gjerne med alt dere ønsker å ha på bildet. Det kan være alt fra barnets favorittleke til smikka som farmor har kjøpt eller bamsen han/hun sover med. Noen tar med seg en gyngestol, en gammel trekasse eller en bil.

Fotograf stavanger ettårsbilde

Hva om barnet er sykt? 
Da er det veldig viktig at dere tar kontakt og utsetter fotograferingen. Syke barn er lei seg og har ikke energi til fotografering, og da vil ikke bildene bli bra. Vi må også ta hensyn til de andre barna som kommer til studio. Noen av dem har nedsatt immunforsvar, bla. nyfødte barn. Fotograf Verena Fulgestad må garantere et trygt miljø for alle. 

Mitt barn er meget skeptisk.... 
Ettåringer er ofte skeptiske til fremmende folk og ukjente steder slik som et studio.  Derfor bruker jeg de første 5-10 minuttene,til å bli kjent med barnet for å prøve å skape trygghet.Jeg har også opplevd at barn mellom 8-12 mnd kan bli skeptiske men at dette er en fase som går fort over. Om du vet at barnet ditt er svært skeptisk til ukjente folk og steder,  kan det være fornuftig å vente en par måneder. De vokser ut av dette og da får du bedre smil på bildene. 


Jeg vil gjerne ta utebilder! Går det an? 
Klart det er mulig! Det viktigste er at barnet ikke fryser, så kle ham godt. Ullundertøy (gjerne mer enn et lag) er et must, også klær etter sesong. Mange dresser har rolige pastellfarger og er fine på bilder og det same gjelder luer. Ullklær holder barnet varmt og er veldig, veldig fine på bilder. Husk at barnet må kunne gå når vi tar utebilder og at det derfor kan lønne seg å vente til det er ca 14 mnd. Uansett sesong er det alltid kaldt og fuktig i gresset, og barn som ikke kan gå selv blir fort kalde og lei seg. 

Kan du anbefale et sted for utebilder?
 Populære steder i Sandnes er Sandvedparken,  Arboret, Stokkelandsvannet, Osli og Foss Eikeland. Mange ønsker strandbilder, men da må det være overskyet og lite vind, ellers vil ikke fotograferingen bli bra. Sand blåser rett i øynene til de små, og sterk sol er heller ikke behagelig. Hvor mye koster det å ta utebilder? Det er ikke tillegg for utebilder. Det er også mulig å velge ute+studiobilder. Sjekk nettside for pris.


Mitt barn smiler alltid når jeg viser ham min telefon!
 Bruk av iPod eller telefon for å få barnet til å smile eller for å underholde søsken anbefales ikke. Da ser ettåringen kun på det, og det blir svært vanskelig å ta det bort igjen fra ungene. Vi risiker å få iPoden med på alle bildene... 

Hva skjer etter fotografering?
Vi velger de beste bildene fra fotograferingen, redigerer dem og sender inkalling til visningstime.  På visningstimen går vi gjennom bildene og dere får plukke ut deres favoritter. Vi gir råd for hvordan dere gunstigst mulig kan få alle deres favoritter til en bra pris.

Besteforeldre vil også velge et bilde. Hvordan gjør vi det?
De er også velkommen til å ta kontakt med meg og få komme på visning. Eller kan dere få småbilder til å vise dem. 
I tråd med Åndsverkloven § 1 forbeholder vi oss opphavsretten til alle bildene som tas. Bildene kan derfor ikke  kopieres eller brukes på noen annen måte uten vårt samtykke. Bildene blir lagret i vårt arkiv.

​​​​​​​