Fotograf Sandnes nyfødt

Når skal vi bestille time? 
Nyfødtbilder blir finere om de tas da babyen er mellom 5 dager og 3 uker gammel for da krøller han kroppen akkurat som da han var i livmoren. Med tvillinger, svært små eller premature barn kan det gå noe lengre. Ta gjerne kontakt så snart som du har fått haby eller mens du fortsatt er gravid. Da har jeg tid til å planlegge en time for deg med god margin til å flytte den når babyen kommer.
Fotograf stavanger nyfødt

Jeg er sent ute! Kan jeg fortsatt ta nyfødtbilder?
Ikke alle babyer kommer hjemme i løpet av 3 dager. Og ikke alle mammaer har tenkt de vil ha nyfødtbilder da de var gravide. Ta gjerne kontakt. Det er ikke for sent til å fotografere babyen din. 

Hvor mye koster det? 
Vi deler mellom fotografering og etterbestilling. Pris for fotografering inkluderer fotografering i 2-3 timer i en godt oppvarmet studio, bruk av alle rekvisitta og visningstime. Bildene er ikke inkludert men etterbestilles ved visningstime.  Alle priser finner du her

Fotograf sandnes nyfødt tvillinger

Hvor lenge varer nyfødtfotografering? 
Nyfødtfotografering varer i 2-3 timer, Vi gir god tid for babyen til å ammes, koses og å sovne. Alt dette kan du gjøre hos oss i studio. 


Jeg har fått tvillinger! Hvor mye ekstra må jeg betale? 
Ved tvillinger kommer det ekstra sats. Sjekk prislista for pris. Også, beregn 4 timer for fotografering. 


Kan foreldrene være med på bildet?
Så klart! Det er så koselig at dere vil ha minne av deres nyskapte familie.

Hva skal vi ha på oss?
Klær i nøytrale og pastellfarger ser best ut på bilde. Hvite eller sorte t-skjorter er også fine. Unngå t-skjorter med stor skrift eller bilde på for de tar mye oppmerksomhet.

Koster det ekstra?
Neida, dette er inkludert i pris.


Vi ønsker noen bilder sammen med søsken. Er det mulig?
Søskensbilder er kjekke, men det er ikke alltid det går an. Søsken bør være 3 år eller eldre, ellers  er de for små til å forstå hva som skjer. I tillegg er babyen for nye, og de har blandet følelser rundt ham. Med barn eldre enn 3 år pleier det å gå bra. 
Mange ganger hjelper det å ta et familiebilde first. Barna er tryggere om de får være med dere i starten. Derfor er det lurt å ha på seg de klærne dere ønsker å bli fotografert i.
Husk at det er svært varmt i studio, og at nyfødtfotografering tar lang tid. Derfor anbefaler vi at pappa er med og kjører søsken til barnehage rett etter at vi er ferdig med søsken/familiebilder. Alternativt kan søsken hentes ved slutten av fotografering.
Det er ekstra fint om søsken har på seg klær i nøytrale eller pastellfarger. Unngå t-skjorter med stor skrift eller bilde på for de tar mye oppmerksomhet.

Koster det noe ekstra?
Nei, dette er også inkludert i pris. Men husk at hvis det ikke går innen 30 min, så må vi gi opp.​​​​​​​

Fotograf stavanger nyfødt

På vei til fotografen:
 Kle barnet i klær som er lette å ta av. Body eller overall med knapper fremme kan tas av uten å vekke babyen. Dekk ham godt i tepper i stedet for å bruke mange lag med klær. Babyer sover ofte godt i bilen, hvis vi klarer å kle dem av uten å vekke dem kan vi begynne å ta bilder ganske raskt. 

Noen råd om kosthold: 
For en effektiv fotografering anbefaler vi at mamma ikke drikker kaffe den dagen. 

Fotograf stavanger nyfødt

Skal vi ta med oss noe? 
Vi har et god utvalg av rekvisita i studio. Vi har alt fra tepper, kurver, hårpynt og klær, så du trenger  ikke kjøpe noe til det. Det er lov å ta med seg det du ønsker babyen fotografert i. Alt fra bukser farmor har strikket, til smykker og bamser.
Husk at det er viktig at klærne passer, det er ikke fint med for store klær. Om søsken og familie skal være med på noen bilder, pass på at klærne matcher. 
Vi anbefaler at dere tar med dere smokk selv om babyen ikke er vant med den ennå, også om dere ikke har bestemt om babyen skal bruke den. Vi opplever at mange babyer har et sterk sugebehov, og at det er svært vanskelig å få dem til å sove tungt ved fotografering uten smokk. Dette påvirker både antall bilder dere får og lenden på fotograferingen. Det er også viktig å ha med seg bleier og morsmelkerstatning om dere brukere det. 
Siden det er så varmt i studio bør dere ha på dere lette sommerklær. Ta gjerne også med dere litt snacks. 

Fotograf stavanger nyfødt

Jeg har funnet noen bilder på nett som jeg ønser å ha. Er det mulig? 
Jeg vil svært gjerne imøtekomme deres ønske, selv om bildene ikke kommer fra min nettside. Men kun så lenge det ikke innebærer noen risiko for baby sin helse og sikkerhet. Noen nyflødtbilder er svært akrobatiske og veldig få babyer kan ta dem. Andre er rett og slett farlige. Andre ser farlig ut, men er kun juks i Photoshop. Spør gjerne for veiledning. 

Opas! Ved fotografering er det forbudt å ta egne bilder, selv om det er meget lett gjort med en iPod eller mobiltelefon. Alle bildene skal tas av Fotograf Verena Fuglestad.

Fotograf Sandnes nyfødt

Hva skjer etter fotografering? 
Vi velger de beste bildene fra fotograferingen, redigerer dem og sender inkalling til visningstime.  På visningstimen går vi gjennom bildene og dere får plukke ut deres favoritter. Vi gir råd for hvordan dere gunstigst mulig kan få alle deres favoritter til en bra pris.

Besteforeldre vil også velge et bilde. Hvordan gjør vi det?
De er også velkommen til å ta kontakt med meg og få komme på visning. Eller kan dere få småbilder til å vise dem. 
I tråd med Åndsverkloven § 1 forbeholder vi oss opphavsretten til alle bildene som tas. Bildene kan derfor ikke  kopieres eller brukes på noen annen måte uten vårt samtykke. Bildene blir lagret i vårt arkiv.

Fotograf Sandnes Nyfødt